Εσείς κυρία τι γνωρίζετε;

Μία εκπαιδευτικός γύρω στα 50, ρώτησε έναν έφηβο εκεί γύρω στα 17 τους αρχικούς χρόνους του φέρω, αυτός δεν τους ήξερε και εκείνη του απάντησε ότι βαθμολογείται με μονάδα. Ήρεμος ο μαθητής τη ρώτησε αν μπορεί να της θέσει με τη σειρά του κι αυτός κάποια ερωτήματα κι εκείνη να του απαντήσει ως οφείλει. Μα φυσικά είπε η εκπαιδευτικός, χαίρομαι να απαντάω σε ερωτήσεις μαθητών και ειδικά παιδιών που αρχικά δείχνουν ότι δεν ενδιαφέρονται.

Λοιπόν κυρία, είπε ο μικρός, ξέρετε τι είναι το Google και το YouTube;

Εκείνη κούνησε αρνητικά το κεφάλι της.

Ο νεαρός είπε πως δεν υπάρχει μαθητής μέσα στην τάξη που δεν το γνωρίζει όμως η δασκάλα τους το αγνοεί.

Συνεχίζοντας τη ρώτησε αν ξέρει τι είναι το Blogger  ή το WordPress.

Σιωπηλή εκείνη τον κοιτούσε. Που θέλεις να καταλήξεις μικρέ; ρώτησε νευριασμένη η καθηγήτρια καθώς ένας μικρός και κακός μαθητής της πουλούσε πνεύμα…..

Μπορεί να μην γνωρίζω τους αρχικούς χρόνους του φέρω κυρία, μπορώ όμως να τους μάθω με το πάτημα ενός κουμπιού, τα απογεύματά μου μπορεί να μην διαβάζω αρχικούς χρόνους μιας άλλης εποχής όμως διατηρώ ηλεκτρονικό μπλοκ που γράφω τις απόψεις μου για την κοινωνία. Μπορεί να με βαθμολογείται με μονάδα δεν μπήκατε όμως ποτέ στον κόπο να ψάξετε ποιοι πραγματικά είναι οι μαθητές σας και πώς θα τους παρακινήσετε να διαβάσουν. Να διαβάσουν όχι για να πάρουν καλό βαθμό αλλά για να βγουν έτοιμοι στην κοινωνία του αύριο. Στην κοινωνία της τεχνολογίας και των υπολογιστών, μπορεί να μην μπορώ να θυμηθώ τον Παρακείμενο του φέρω ή του ορώ μπορώ όμως να συνομιλήσω με έναν συνομίληκό μου στην Αμερική, να ανεβάσω βιντεάκια στο διαδίκτυο, να ενημερωθώ για το τι συμβαίνει γύρω μου και πολλά άλλα που κάνουμε όλοι εδώ μέσα καθημερινά όμως εσείς δεν έχετε ιδεά πώς γίνονται…

Λυπάμαι που μείνατε κολλημένη στην εκπαίδευση μιας παλιότερης εποχής…..οι καιροί όμως αλλάζουν, οι κοινωνίες εξελίσσονται και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να τις ακολουθούν. Η βαθμολογία σας λοιπόν από τους μαθητές σας δεν αξίζει ούτε τη μονάδα.

Οι υπόλοιποι μαθητές άρχισαν να χειροκροτούν….η καθηγήτρια μάζεψε τα πράγματα της και βγήκε με το κεφάλι κατεβασμένο από την αίθουσα…..

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s