Ηλεκτρονικά βιβλία και i-Pad

Να το λοιπόν και το ηλεκτρονικό βιβλίο μπροστά μας…το λεγόμενο e-book. Ενα e-book δεν είναι τίποτε άλλο από ένα κείμενο, το οποίο αποθηκεύεται σε ψηφιακή (ηλεκτρονική) μορφή και για την ανάγνωσή του χρησιμοποιούμε είτε μία ειδική συσκευή είτε ειδικό λογισμικό σε έναν προσωπικό υπολογιστή, ώστε να προσομoιώνεται η εμπειρία της ανάγνωσης ενός έντυπου βιβλίου.
Το ψηφιακό βιβλίο έχει το ίδιο περιεχόμενο με το κλασικό έντυπο βιβλίο αλλά διαφέρει πρώτα απ’ όλα στην τιμή, στο εξωτερικό μάλιστα εκτιμάται ότι τα ηλεκτρονικά βιβλία είναι περίπου 60% φτηνότερα από τα έντυπα, ενώ στην Ελλάδα, οι τιμές των ηλεκτρονικών βιβλίων είναι περίπου 30 % φτηνότερα από τα έντυπα. Έπειτα, ένα ηλεκτρονικό βιβλίο ζυγίζει περίπου 800 γραμμάρια και χωράει γύρω στα 150 βιβλία, ανάλογα με το μέγεθος. Σε μια μικρή συσκευή λοιπόν μπορούμε να έχουμε όλα μας τα βιβλία και να τα μεταφέρουμε με τρομερή ευκολία.
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται το καινούριο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο στο οποίο μάλιστα συμμετέχουν αρκετοί γνωστοί εκδοτικοί της Ελλάδας. Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι : www.myebooks.gr
Πολλά εκπαιδευτικά βιβλία και βοηθήματα κυκλοφορούν επίσης σε ηλεκτρονική μορφή. Το εκπαιδευτικό μας σύστημα πάντως προωθεί τις νέες τεχνολογίες και τώρα μάλιστα που πολλά παιδιά έχουν ηλεκτρονικό υπολογιστή από την Α΄γυμνασίου είναι εφικτό στους μαθητές να ψάχνουν βιβλία χωρίς να κουνηθούν από τη θέση τους αλλά και να ” κουβαλούν” όλα τους τα βιβλία, τα βοηθήματα, τα εξωσχολικά τους βιβλία σε μία μόνο μικρή συσκευή η οποία θα ζυγίζει λίγα γραμμάρια.
Μπορύμε να σκεφτούμε όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την παρουσίαση του καινούριου i-pad της Apple. Πρόκειται ουσιαστικά για μία ταμπλέτα στην οποία μπορείς να έχεις τα βιβλία σου αλλά και να διαβάζεις εφημερίδες και περιοδικά αφού έχεις μόνιμη σύνδεση στο διαδίκτυο. Με οθόνη περίπου 10 ιντσών νομίζω ότι φέρνει την επανάσταση στις μελλοντικές τεχνολογίες. Ένα μικρό βίντεάκι….
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s